Over mij
Hi tropische verrassingen!

Even voorstellen: mijn naam is Marianne van der Kooy. Ik ben 34 jaar en woon in Abidjan, Ivoorkust, samen met mijn man Stefan (35) en zoon Dirk (5). Ik ben afgestudeerd in Voedingsmiddelentechnologie en Marketing ik heb een aantal jaren binnen Quality Assurance & Control in de foodsector gewerkt.

Tijdens die jaren kwam ik erachter dat ik mijn ei niet altijd kwijt kon in mijn werk. Ik miste vrijheid en de mogelijkheid om creatief met teksten om te gaan. Gelukkig kwam er een topper van een kans langs gefladderd. Stefan en ik verhuisden naar Ivoorkust terwijl ik zwanger was: HET moment om een carrièreswitch te maken. Ik besloot mijn marketingskills in te zetten in een vakgebied waarin ik zowel mijn creativiteit als mijn schrijfdrang kwijt zou kunnen. Et voilà: vanuit de tropen startte ik mijn tekstbureau Tropics Writer!

Ik houd er ontzettend van om luchtige, grappige teksten te schrijven, en dit doe ik dan ook graag in mijn expat wife blogs. Luchtige teksten zijn in mijn ogen DE manier om je doelgroep aan je te binden. Want hoe vaak gebeurt het dat je halverwege een tekst afhaakt omdat ‘ie belachelijk saai is geschreven? Of dat je een lap tekst door moet ploeteren, puur omdat je de informatie wilt weten, maar dat je na afloop geen idee hebt waar het over ging? En denk eens aan al die keren dat je de tekst uiteindelijk maar even snel scande, omdat je NUL trigger had om het uitgebreid door te nemen. Brrr. Rillingen door mijn schrijvershart!

Marianne van der Kooy

Stel je voor dat jouw (potentiële) klanten dat met JOUW boodschappen zouden doen. Dat ze je met-bloed-zweet-en-tranen-geïmpregneerde-tekst vluchtig zouden scannen en er vervolgens niet meer naar om zouden kijken. Dan zou je de plank toch volledig mis slaan? 

Ik heb er mijn missie van gemaakt om langdradige, nietszeggende teksten uit de wereld te bannen. Mijn handen tintelen nu al bij de gedachte dat ik nog veel meer bedrijven ga helpen om hun teksten luchtig en helder te maken. En om er een heerlijke scheut humor doorheen te knallen. Wég met die nietszeggende, deprimerende lappen tekst!

Wij gaan er samen wat moois van maken.