About

Mijn naam is Marianne van der Kooy. Ik ben 30 jaar en woon in Abidjan, Ivoorkust, samen met mijn man Stefan (31) en zoon Dirk (1). Ik ben afgestudeerd in Voedingsmiddelentechnologie en heb een aantal jaren in de foodsector gewerkt. Tijdens die jaren kwam ik erachter dat ik mijn ei niet altijd kwijt kon in mijn werk. Ik miste vrijheid en de mogelijkheid om creatief met teksten om te gaan. Toen Stefan en ik naar Ivoorkust verhuisden terwijl ik zwanger was, leek het me een perfect moment om mezelf om te scholen naar een vakgebied waarin ik zowel mijn creativiteit als mijn schrijfdrang kwijt zou kunnen. En zo geschiedde: ik startte mijn MSc Marketing die ik op afstand volg aan de Edinburgh Business School en die ik eind 2019 zal afronden.

Mijn passie is schrijven – ik schrijf al mijn hele leven. Het afgelopen jaar kreeg ik steeds meer vraag naar nieuwe blogs, dit naar aanleiding van mijn eerdere artikelen voor Famme Baby en reisverslagen op Waarbenjij.nu. Bij mij kriebelt de wil voor schrijven altijd, en daarom heb ik Tropics Writer in het leven geroepen!

Ik geloof erin dat ondernemers hun zichtbaarheid kunnen vergroten door het vertellen van hun verhaal. Wereldwijde Nederlanders zouden zich nog veel beter kunnen profileren en presenteren met juiste content. Of je je nu in Nederland bevindt, in ArgentiniĆ« of in Pakistan: ik ben er voor je! Tegelijkertijd blog ik op deze site regelmatig over het leven als expatvrouw in de tropen. Enig vermaak en een kijkje ‘achter de schermen’ is immers altijd leuk!

Tot snel!

Marianne

Marianne van der Kooy, oprichter van expatblog Tropics Writer.

No Comments

    Leave a Reply